trettonde januari

skolav nar som vanligt idag, hade OP heeeela dagen. sista lektionen var mindre rolig då vi pratade om döden.. imorgon ska vi besöka en begravningsbyrå men jag behöver ej följa med på det så jag börjar halv 1 imorgon. great! när jag slutade, 13.30. tog jag & simone bussen ner på stan där vi träffade elin. vi gick på stan en sväng sen gick vi mog bussen och for hem. när jag kom hem var min morbror frans här. jag började baka nästan på en gång med att baka, jag gjorde iaf smeten. den ska ju gäsa i 1 timme. under tiden den gäste så lagade vi mat. efter att vi hade ätit så gjorde jag klart bullarna. och jädrans vad goda dom blev!
nu är jag trött och ska lägga mig i sängen tillsammans med min joakim.

det går ju sjukt lite bussar härifrån till stan så jag åker med grannarna till stan vid 10 imorgon så jag tänkte gå på stan en stund innan jag börjar imorgon.

imorgon fyller jag år, tralalallalalalaa.
- 1 dag kvar!



jag fick en kommentar där det stog att personen ville ha receptet på kärleksmumsarna jag gjorde igår. så här kommer den:

INGREDIENSER:
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering
1 dl kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0